צניחת עפעף (פטוזיס)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30. עקב אבצס בקרנית לפני כחודשיים אושפזתי בבית חולים וטופלתי לאחר השחרור בין היתר בטיפות סטרודקס למשך כחודש. כבר שלושה ימים שהעין שלי נראית נפולה יותר ואיננה פתוחה כפי שהיתה קודם. ביקרתי היום אצל רופא שאמר שאין זיהום כלשהו בעין, שכנראה שהצניחה של העפעף נגרמה על ידי הסטרואידים, ושעלי להפסיקם מייד. כעת הפסקתי את נטילת הסטרואידים, למרות שנרשם לי בהתחלה להמשיך עוד שבועיים עם טיפה אחת ביום. מה גרם לצניחה של העפעף? מה עלי לעשות על על מנת להחזיר את העין לקדמותה?

תשובה:
ייתכן שהעין ה"נפולה" היא תוצאה של הטיפול. יתכן שנוצרה בצקת בעפעף המחקה מראה של פטוזיס (צניחת עפעף). בכל מקרה, אין להפסיק באופן מיידי את השימוש בסטרואידים, אלא יש לעשות זאת בהדרגה, לפי המלצת רופא העיניים שטיפל בך. בברכה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד