סיבות אפשריות לדימום בין-וסתי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26.5, מצב בריאותי תקין, המחזור סדיר, אני לא נוטלת גלולות למניעת הריון, ונמצאת שבועיים לאחר סיום המחזור. אתמול החל דימום חזק מהנרתיק שהיה מלווה בכאבי בטן בינוניים, חולשה, עייפות וסחרחורת קלה. בזמן המחזור הכאבים שלי חזקים מאוד ואני נוטלת משככי כאבים. עדיין לא ביקרתי אצל הרופא. מה יכולות להיות הסיבות לדימום?

תשובה:
הסיבות לדימום בין-וסתי יכולות להיות על רקע הורמונלי או אורגני. חוסר איזון הורמונלי, בעיקר אצל נשים הנוטלות גלולות למניעת הריון, יכול לגרום לדימום. סיבות אורגניות כוללות דלקת צוואר הרחם, דלקת רחם או חצוצרות, פוליפ בצוואר הרחם או פוליפ תוך-רחמי, חבלה (כתוצאה מהחדרת חפץ לנרתיק או מיחסי מין בלתי מתחשבים), דלקת בשלפוחית השתן. דימום יכול לנבוע גם ממתח נפשי או משינויים בתזונה. שאלה דומה לשלך נשאלה כאן בעבר: http://www.infomed.co.il/questions/q_062608_8.asp