כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי לפני כשנה ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין. עד היום אני סובל מכאבים. הרופא שניתח אמר לי שהכל נראה תקין. אם כך, מה מקור הכאב הממושך? עלי לציין כי הניתוח בוצע בהרדמה מלאה והוכנסה רשת לצורך תמיכה.

תשובה:
באם נבדקת על ידי רופא ששלל חזרת הבקע המפשעתי , ככל הנראה מקור הכאבים אינו בקע חוזר אלא ממקור עצב שנפגע במהלך הניתוח. לעיתים נזק לעצב במהלך הניתוח מוביל לכאב מהאזור המנותח. בד"כ כאב כזה הוא כאב קבוע ונסבל. אם הכאבים מופיעים יותר לאחר עמידה ממושכת , עבודה קשה, ייתכן ומקורם הוא בקע חוזר ועליך להיבדק שוב על ידי כירורג . אם הכאב נסבל ובמגמת ירידה לאורך הזמן מהניתוח, ייתכן שהחתך או הרשת התומכת שהוכנסה גורמים לכאב. במרבית המקרים הכאב חולף לאחר כשנה.