מיימת אשכים ביילוד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן החודשיים נולד בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז, הכל עבר בשלום והילד בריא לחלוטין, אך עם שק אשכים נפוח במקצת. הרופאים אמרו שהכל בסדר, שזה מים באשכים ושזה נורמלי לחלוטין. כרגע ירדה הנפיחות בשק האשכים, אך נראה שאשך אחד גדול, ארוך וקשה, והאשך השני קטן ונורמלי בגודלו. אין לו רגישות למקום גם כשנוגעים בו, אך העניין מלחיץ אותנו כהורים טריים וחדשים. אשמח אם תתנו לנו את חוות דעתכם המקצועית בעניין.

תשובה:
מיימת אשכים ביילוד היא הצטברות נוזלים בשק האשכים. תהליך הספיגה יכול להימשך עד כשנה. יכול מאד להיות שבשק האשכים נותרו עדיין נוזלים, וזה מה שנראה לך כאשך מוגדל וקשה. אם הנוזלים אינם נספגים לאחר כשנה, ושק האשכים מוגדל ומתוח, מומלץ לעבור תיקון ניתוחי על מנת לשלול את האפשרות שישנו בקע מפשעתי. יש לזכור גם שהגוף שלנו אינו סימטרי לחלוטין, ישנם הבדלים בגודל האברים בין שני הצדדים. לכן אשכים שאינם שווים בגודלם, ואינם תלויים בגובה שווה יכולים להיות תקינים. כל עוד שאין אודם, חום מקומי ורגישות, נראה כי זהו מצב שפיר שקשור במיימת האשכים. בכל מקרה, אמליץ לך להיבדק אצל כירורג ילדים על מנת שיתרשם מהמצב בבדיקה גופנית. ד"ר גיא פישמן - אינפומד