ריח זיעה חריף מאד כמו גז אמוניה ממש כך, בשנה האחרונה. יש לכם ניסיון עם ז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

ריח זיעה חריף מאד כמו גז אמוניה ממש כך, בשנה האחרונה. יש לכם ניסיון עם זה? האם יובש בפה בדרך קבע מעיד על סוכרת ? מהם הסממנים לסוכרת ???

תשובה:
תסמיני סוכרת הם בדרך כלל עייפות, עצבנות, טשטוש בראייה, צמא ורעב מוגברים, ירידה במשקל למרות שתייה ואכילה מרובה. המחלה מאובחנת בבדיקת דם ושתן לסוכר ובבדיקת העמסת סוכר. יובש תמידי בפה, עשוי להופיע בסוכרת, אולם גם במצבים רבים אחרים, כמו למשל משנית לשימוש בתרופות אנטי- דיכאוניות, אנטי- אלרגיות, משככות כאבים, משתנות. הפחתה בייצור רוק עשוי לקרות גם כתוצאה מהפרעות דיכאון, מתח וחרדה ומצבים אחרים. לגבי הריח של האמוניה בזיעה: באופן נורמלי הכליות הן המפרישות את רוב האוריאה והאמוניה, ואחוז מסוים מופרש בזיעה. לעתים ריכוזם מוגבר: בדרך כלל כאשר הגוף מיובש או כשיש פירוק אנרגיה זמינה מחלבוני השריר. לכן מומלצת שתייה מרובה, ואכילה של דיאטה מותאמת לרמת המאמץ: כלומר עם די חלבון ופחמימות.