הסבר לגבי תרומבוציטופניה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27. עשיתי בדיקות דם והתברר שרמת התרומבוציטים שלי היא 39. נשלחתי בין יתר הבדיקות שאני צריכה לעשות לבדיקת מוח עצם ולבדיקת HIV. רציתי לדעת מה הקשר בין בדיקות אלו לבין התרומבוציטים.

תשובה:
הערך של הטסיות שהתקבל בבדיקה שלך מעיד על תרומבוציטופניה, מספר נמוך של טסיות. ערך תקין הוא בין 150,000 ל-400,000. יש לברר מהי הסיבה שגרמה אצלך לירידה זו. תוכלי לקרוא לגבי הגורמים האפשריים לתרומבוציטופניה באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=16