בעיה מורכבת של מחזור לא סדיר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עד לפני כחודש השתמשתי בגלולות דיאנה להסדרת המחזור, ובהמשך כאמצעי מניעה. החודש זאת הפעם הראשונה שלא התחלתי חפיסה חדשה. לאחר שהפסקתי להשתמש, המחזור איחר לי בשבוע. הייתי אצל הגינקולוג והוא שלל הריון, אך נתן לי כדורים בשם פרימולוט נור שצריכים לגרום למחזור שלי להגיע. בנוסף הוא נתן לי לפני כחודש כדורים בשם אוטרוגסטן שנועדו לקצר לי את המחזור, מפני שככל הנראה אני מפספסת את הביוץ שלי (שמירת נידה). מספר שאלות- מהם בדיוק הכדורים הראשונים לזירוז המחזור? האם אוכל להיכנס להריון למרות השימוש בהם? האם אני יכולה להשתמש בשני הכדורים במקביל? האם השימוש בדיאנה במשך תקופה של כשנתיים וחצי עלול לגרום לקושי כלשהו בכניסה להריון? דבר נוסף- ככל הנראה ברגע שהפסקתי שימוש בגלולות למניעת הריון, המחזור חוזר להיות לא סדיר. האם זה מצביע על קושי עתידי בכניסה להיריון, ומה האופציות העומדות בפני כדי להסדיר את המחזור ללא גלולות?

תשובה:
primolut מכיל פרוגסטרון ולכן גורם לבניה של הרחם, והפסקתו מובילה ל- withdrawal bleeding ,דימום שמדמה מחזור ואינו מחזור אמיתי. אסור להיכנס להריון במהלך שימוש בתכשיר זה וחובה עלייך להיעזר באמצעי נוסף למניעת הריון כל עוד את משתמשת בתכשיר. מובן שאין טעם בנטילת שני התכשירים במקביל, כאשר מטרת האחד מהם להרות ובעת נטילת השני אסור לך להרות. גלולות "דיאנה" (אתינילאסטראדיול) לא גרמו לך להפרעות במחזור, כנראה שמראש הווסתות שלך אינן סדירות (את בעצמך ציינת שהתחלת בנטילתן להסדרת המחזור). גלולות שניתנות להסדרת המחזור עושות זאת באופן "קוסמטי", כלומר לא גורמות להסדרה אמיתית של המחזור הביוצי אלא בעת נטילתן המחזור סדיר, ובהפסקתן - אם אין ביוצים - הווסתות חוזרות להיות לא סדירות.