דלג לתוכן

נערה שמעוניינת לגבוה אחרי שנרפאה מבולמיה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 15 וחצי ואני בגובה של 1.64 מטר. רציתי לדעת אם יש סיכוי שאגבה עוד 4 סנטימטרים. הייתי בולמית במשך כמעט 3 שנים. למרות הכל, בתחילת השנה שעברה גובהי היה 1.60, ומאז גבהתי. האם יתכן שעוד אגבה?

תשובה:

גובה הוא פונקציה של גורמים גנטיים בשילוב עם גורמים סביבתיים ותזונתיים. הגובה הסופי של נערה מתייצב לרוב בסוף תהליך ההתבגרות, כלומר, זמן מה לאחר קבלת המחזור החודשי. אינני יודעת אם קיבלת כבר מחזור ומתי, כמו כן אין בידי נתונים לגבי גובה הורייך ונתונים רלוונטיים אחרים. בולמיה בהחלט יכולה לפגוע בתהליך ההתבגרות והגדילה, שכן תזונה לא מאוזנת מסוג זה פוגמת במאזן ההורמונלי בגוף, ויוצרת חסכים תזונתיים המשפיעים על התהליך כולו. אני מקווה שאכן הצלחת לקבל טיפול מתאים לבולמיה ממנה סבלת. כמו כן אני ממליצה להמשיך במעקב של תזונאית, שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן שמתאים לגילך ולהתפתחותך. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מוחמד ותד
ד"ר מוחמד ותד רפואת שיניים
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש פנימית
ד"ר ערן גבאי
ד"ר ערן גבאי רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו