שינויים ניווניים בחוליות בבדיקות הדמיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מה פירוש הממצאים הבאים בבדיקת מיפוי עצמות? אין פתולוגיה מוקדית. שינויים ספונדילוטיים מתונים, סקוליוזיס מתון. בשל כאבים בהנעת כתף שמאל לאחור, או בהורדה ובלבישת חולצה, עשיתי בדיקת אולטרסאונד וצילום רנטגן, ללא כל ממצאים לא תקינים. מהו מקור הכאב אם כל שלוש הבדיקות לא הצביעו על בעיה?

תשובה:
שינויים ספונדילוטיים מעידים על ספונדילוזיס (קשחת החוליות). אלה הם שינויים שניתן לראות בחוליות כמעט בכל אדם מבוגר אשר מבצע בדיקת הדמיה. סקוליוזיס היא עקמת, וזו גם כן תופעה מאוד שכיחה, בעיקר באנשים מבוגרים (חבל שלא ציינת מה גילך). ממצאים אלה לרוב חסרי משמעות, בעיקר אם אינך סובל מכאבי גב. מעבר לכך, בדיקת מיפוי העצמות שביצעת תקינה. מידע נוסף על ספונדילוזיס תוכל לקרוא בתשובה הבאה: http://www.infomed.co.il/questions/q_090207_7.asp