דלג לתוכן

טיפול נכון בחיידק שגורם לשלשולים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/09/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

במהלך אשפוז בקיץ שעבר נדבקה אמי, 82, בקלוסטרידיום דיפיציל. טיפול ממושך במטרוג'יל הופסק בגלל שלא עזר ובגלל תופעות לוואי קשות. אח"כ טופלה בוונקומיצין דרך הפה, שעזר לתקופה מסוימת. בעקבות אשפוז נוסף קצר לפני כשלושה שבועות, חזרו השלשולים ואובחן שוב הקלוסטרידיום. אלא שהפעם הטיפול בוונקומיצין אינו יעיל, וברגע שמפסיקה (לפי הוראות הרופא), חוזר השלשול החריף. כרגע ממשיכה בוונקומיצין, כי כל עוד היא לוקחת אותו, השלשולים פוסקים. האם יש דרכים חלופיות נוספות לטיפול בחיידק הזה?

תשובה:

חיידק הקלוסטרידיום דיפיציל הוא חיידק שבאופן נורמלי אינו גדל במידה רבה במעי ואינו גורם לבעיות. לעתים, עקב טיפול אנטיביוטי או עקב דיכוי חיסוני, גדל החיידק במהירות ומשחרר רעלן הגורם לדלקת דמויית ממברנה של המעי הגס ולשלשול. מטרונידאזול (פלג'יל) הוא טיפול יעיל נגד חיידק זה. במקרים נדירים בהם תרופה זו אינה מסייעת ניתן לתת ונקומיצין דרך הפה. הטיפול צריך להימשך לפחות 21 יום על מנת למנוע את חזרת המחלה. אם אמך טופלה מעל 21 יום ועדיין משלשלת, יש לבדוק סיבות אחרות לשלשול. נוכחות הרעלן בצואה אינה מצביעה בהכרח על כך שהחיידק הוא הגורם לשלשול כעת, כיוון שהרעלן עשוי להישאר בצואה זמן רב לאחר שהחיידק כבר אינו מזיק יותר. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר שמואל לוינגר
ד"ר שמואל לוינגר עיניים
ד"ר אביגדור סרברניק
ד"ר אביגדור סרברניק עור ומין
 מרפאת שיניים עדי
מרפאת שיניים עדי רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו