דלג לתוכן
חוסר דימום אחרי גרידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני כרגע נמצאת יומיים אחרי הפלה באמצעות גרידה. לפי מה שהבנתי ישנו דימום אחרי הפעולה, אך אצלי אין שום דימום ויש רק תחושה של אי נעימות בנרתיק. האם זה נורמלי שלמרות הגרידה אין כל דימום שהוא? והאם יש אפשרות שאי הופעת הדימום מצביעה על כך שהגרידה לא הושלמה לגמרי וישנם שרידים של העובר ברחם?

תשובה:
ייתכן מאוד מצב שבו אין דימום אחרי גרידה, פירוש הדבר שאין עוד תוכן הריוני בתוך הרחם. אי הופעת הדימום מצביעה על כך שאין תוכן הריוני, שכן שארית תוכן הריוני היתה אמורה לגרום לדימומים. במידה והווסת לא מופיעה בתוך 6 שבועות מהגרידה, עלייך לגשת לרופא/ת נשים. קיימת תופעה בשם תסמונת ע"ש אשרמן, שבה יש הרס של חלקים מרירית הרחם בעקבות גרידה . תסמונת זו יכולה לגרום להיעדר וסת או הפלות חוזרות בעתיד בגלל אי יכולת של הרירית, שחלקים ממנה נהרסו, לתמוך בהשתרשות של העובר בתוך הרחם.
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל בנימין
ד"ר מיכאל בנימין פסיכיאטריה
5.0
( 19 חוות דעת )
"בתור חייל הלום קרב, ד”ר מיכאל בנימין הוא פסיכיאטר פשוט מצויין. הוא הפגין מקצועיות, רגישות והבנה עמוקה שלא חוויתי אצל אף רופא אחר, למרות שנפגשתי עם פסיכיאטרים רבים בעבר. הוא עזר לי בצורה משמעותית, ואני ממליץ עליו מכל הלב."
 אינסה אלוני
אינסה אלוני רפואה משלימה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אינסה רגישה, מכילה, סובלנית. בעלת ידע עצום. זמינה תמיד. קשובה ובעיקר מקצועית. ממליצה בחום לעשות שינוי לצד אינסה!"
 נוי ורד אלוף
נוי ורד אלוף רפואה משלימה
מטפלת בכירה ברפלקסולוגיה וצמחי מרפא
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו