דלג לתוכן

שאלה

אמא שלי בת 72. לפני שלוש וחצי שנים החלה לקחת סרוקסאט בהמלצת נוירולוג. היו לה אי שקט ועצבנות, היא אישה שסבלה בחיים, אך לא היתה בדיכאון. פשוט רצינו שיהיה לך שקט נפשי ורוגע, וזה באמת עזר. כמו כן, אמא שלי סובלת מבעיית שינה ונוטלת זודורם כל לילה. אומרים ש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/03/2008 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

לפי תיאורך, השימוש בסרוקסאט הועיל לאימך, ולא גרם לתופעות לוואי מיוחדות. אי לכך, איני מוצאת סיבה מדוע לעבור לכדור אחר, שאולי לא יעזור, או יעזור פחות. בקבוצת נוגדי הדיכאון, אין כדור אחד שהוא טוב יותר מאחרים: לכל מטופל יש כדור שמתאים הכי טוב לו באופן ספציפי. גם לרמרון וגם לרסיטל יש תופעות לוואי, כגון עצירות, ויובש בפה. אם יש מקום לשיפור נוסף במצבה הנפשי של אימך, קודם כל הייתי ממליצה לנסות עלייה במינון הסרוקסאט, לפני החלפה לכדור חדש. יש לבדוק את הקשר בין קשיי השינה לבין המצב הנפשי. אם הנוירולוג ישלול בעיה אחרת הגורמת לקשיי שינה, אני ממליצה על בדיקת פסיכיאטר או פסיכו-גריאטר (פסיכיאטר עם התמחות בטיפול באנשים בגיל מעל 65). בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איתן ברנע
ד"ר איתן ברנע רפואת שיניים
ד"ר ליאון פולס
ד"ר ליאון פולס חוות דעת משפטית
ד"ר רחל בן חיון
ד"ר רחל בן חיון הפרעות קשב וריכוז
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו