דלג לתוכן

הוראות לגבי נטילת פוסטינור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/03/2008 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

לקחתי אתמול פוסטינור יומיים אחרי המחזור שהסתיים. האם יכול להיות שאני צפויה לעוד מחזור תוך שבוע? מה קורה אם משתמשים בכדור הזה בערך אחת לחודש? האם הוא לחלוטין מונע כניסה להריון? מה מידת הסכנה שבו?

תשובה:

פוסטינור (Levonorgestrel) אינה גלולה שלוקחים על בסיס קבוע. זוהי גלולה עם כמות הורמונים גבוהה, והיא משמשת למקרי חירום בלבד. כנראה שתקבלי שוב מחזור בימים הקרובים. אני ממליצה לך להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע או להשתמש בקונדום, על מנת שלא תצטרכי שוב לקחת פוסטינור. גם מבחינה כספית לא כדאי לקחת פוסטינור כל חודש, אלא עדיף להקפיד על לקיחת גלולות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נטליה וולקוב
ד"ר נטליה וולקוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר עבדאלכרים עומר
ד"ר עבדאלכרים עומר כירורגיה
ד"ר מיכאל שפרינץ
ד"ר מיכאל שפרינץ פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו