אבקש לדעת מה מטרת הבדיקה "תפקודי ריאה " ואיך בדיוק היא נעשית? (מדובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש לדעת מה מטרת הבדיקה "תפקודי ריאה " ואיך בדיוק היא נעשית? (מדובר עבור בני החייל, קיבל הפנייה בצבא). מדובר בסדרת בדיקות חשובות להערכת מחלה ריאתית, כגון אסתמה. הבדיקה הנפוצה ביותר נקראת ספירומטריה. בבדיקה זו הנבדק צריך לנשוף למכשיר המודד את נפח הנשיפה. לאחר מכן יקבל אינהלציה של ונטולין ויחזור על הבדיקה, כדי לראות אם מרחיבי סימפונות משפרים את התוצאה, דבר שיכול להצביע לכיוון אסתמה. לעיתים ייעשו בדיקות נוספות, אף הן כוללות נשיפה אל תוך מכשיר המודד את נפחי האוויר. אין בבדיקות סיכון ואין כאבים. לקריאה נוספת- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003853.htm

תשובה:
אבקש לדעת מה מטרת הבדיקה "תפקודי ריאה " ואיך בדיוק היא נעשית? (מדובר עבור בני החייל, קיבל הפנייה בצבא). מדובר בסדרת בדיקות חשובות להערכת מחלה ריאתית, כגון אסתמה. הבדיקה הנפוצה ביותר נקראת ספירומטריה. בבדיקה זו הנבדק צריך לנשוף למכשיר המודד את נפח הנשיפה. לאחר מכן יקבל אינהלציה של ונטולין ויחזור על הבדיקה, כדי לראות אם מרחיבי סימפונות משפרים את התוצאה, דבר שיכול להצביע לכיוון אסתמה. לעיתים ייעשו בדיקות נוספות, אף הן כוללות נשיפה אל תוך מכשיר המודד את נפחי האוויר. אין בבדיקות סיכון ואין כאבים. לקריאה נוספת- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003853.htm [13/10/2002]