מצב לא ברור לגבי Rh
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפי מיטב ידיעתי לכל סוג דם מתווסף פלוס או מינוס. סוג הדם שלי לפי ההריון הראשון הוא B- ולכן קיבלתי אנטי די בשבוע 28 . מייד לאחר הלידה נלקח שוב דם ממני ומילדי. הדם שלי היה B+ והוא O+ כמו אביו, ולכן הם טענו כי אין צורך במתן זריקה לאחר הלידה. כעת שוב נכנסתי להריון ושוב נלקח ממני דם לבדיקת סוג הדם ושוב יצא B- . אינני יודעת מה לעשות. והיום, ממש היום נכנס עוד נתון לא פחות חשוב לתמונה, והתברר לי שאמי ואבי שניהם B+ . האם יכול להיות מצב בו שני הורי הם פלוס ואני אהיה מינוס? האם ה- RH יכול להשתנות כך? משהו לא ברור לי ואני חוששת.

תשובה:
בהחלט מדאיג. ראשית, לא ייתכן ששני הורייך + ואת -. שנית, לא ייתכן שכל פעם את מקבלת תשובה אחרת לגבי סוג דם, כנראה שהיה בלבול בבדיקות, או שלא הבנת מה אמרו לך, ובעצם אמרו לאחר הלידה שהכייל שלך חיובי ולא סוג הדם. כייל חיובי מעיד על כך שיש לך נוגדנים לסוג דם חיובי. אם הכייל מעבר לרמה מסויימת לא נותנים אנטי-D. חשוב לברר מהו סוג דמך במהרה. בהצלחה.