תינוקת עם טכיקרדיה על-חדרית (SVT)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתה של חברתי נולדה עם SVT. היא מבקשת לדעת אם יש טיפול לבעיה, ומהו, ואם קיימת סכנת חיים בשל בעיה זו.

תשובה:
SVT, או טכיקרדיה על-חדרית, הוא קצב לב מהיר מדי שנגרם על ידי אותות חשמליים לא תקינים במדורי הלב העליונים, הפרוזדורים. זוהי הפרעת הקצב הכי נפוצה אצל ילדים. היא יכולה להיגרם ממספר סיבות, כגון תרופות מסוימות, מחלות לב מולדות, אוו תפקוד יתר של בלוטת התריס. הפרוגנוזה אצל ילדים עם טיפול היא טובה, ורוב הילדים מצליחים לחיות חיים מלאים. במקרים מסוימים ניתן לטפל בבעיה על ידי תרופות, ואם הבעיה לא נפתרת, לעיתים ניתן לעבור ניתוח של אבלציה של האזור הפגוע בלב, אם זהו הגורם. ישנם פתרונות נוספים, אך הם תלויים במקור הבעיה. אני ממליצה לפנות לקרדיולוג ילדים לבדיקה ומעקב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד