דלג לתוכן

הפרעות בקצב הלב

arrhythmia
המומחים של Infomed מסבירים:
פעימת לב לא רגילה או שלא במקומה היא הפרעת קצב. הפרעת קצב יכולה להיות משולבת  עם קצב לב לא נורמלי (דופק מהיר או דופק איטי - טאכיאריתמיה או ברדיאריתמיה בהתאמה). הפרעות קצב הם גורם נפוץ מאד לאשפוז.


ישנם סוגים רבים של הפרעות קצב:

התכווצות עליה מוקדמת – התכווצות נוספת שמקורה בהתכווצות מוקדמת של העליה. מדובר בתופעה שפירה וללא השפעות קליניות.

התכווצות חדרית מוקדמת – מדובר בסוג הנפוץ ביותר של הפרעות הקצב. מצב זה מתרחש בחולי לב ובאנשים ללא מחלת לב ידועה (מדובר ב"החמצת פעימה" כפי שמתואר בדרך כלל באוכלוסיה). המצב יכול להגרם מלחץ, צריכת קפאין או ניקוטין ופעילות דופנית מאומצת.
לעיתים אף מדובר בהפרעת קצב שנובעת מבעיות בריכוז האלקטרוליטים בדם או הפרעות הולכה במערכת החשמלית של הלב. אנשים עם מספר רב של התכווצויות חדריות מוקדמות או אנשים עם סימנים קליניים – צריכים לעבור הערכה מלאה של תפקוד הלב. חשוב לציין כי ברוב המוחלט של המקרים, מדובר במצב אשר לא דורש טיפול רפואי.

פרפור עליות – מדובר במצב נפוץ בו העליה מתכווצת במהירות גבוהה מאד שלרוב אינה יעילה.

רפרוף עליות – מדובר במצב יותר מאורגן וסדיר מאשר פרפור עליות. לרוב רפרוף קורה בחולי לב או באנשים לאחר ניתוחי לב. יש חשש להתדרדרות לפרפור עליות.

טכיקרדיה על-חדרית התקפית – דופק מהיר, בדר"כ בקצב סדיר. הפרעת הקצב מתרחשת בהתקפים ומקורה במיקום גבוה מחדרי הלב. מצב זה יכול לנבוע או מדרך הולכה נוספת וחריגה מהעליה לחדר או ממעגל הולכה נוסף בתוך ה av node.

טכיקרדיה חדרית – דופק מהיר הנובע מהחדרים. הדופק המהיר מונע מהלב להתרוקן כראוי לתוך המערכת העורקית ולכן תפוקת הלב יורדת משמעותית. מדובר בהפרעת קצב חמורה אשר מקורה לרוב במחלות לב שונות.

פרפור חדרים – מצב חירום חמור. החדרים אינם מתכווצים כראוי כתוצאה ממקורות רבים של גירוי חשמלי היוצא מתוך החדר. תפוקת הלב היא אפסית ויש לטפל בהפרעה זו בהחייאה ו דה-פיברילציה.

סינדרום QT ארוך – כאשר הזמן הדרוש לשריר הלב להתכווץ ולהשתחרר הינו מוארך. מצב זה מעלה את הסיכון להפרעת קצב מסוג "torsade de pointes” - מצב מסכן חיים ממשפחת הטכיקרדיה החדרית.

ברדיאריתמיות – הפרעות קצב המשולבות בקצב לב נמוך. לרוב מהפרעות במערת ההולכה החשמלית בלב. סוגים נפוצים הם חסם לבבי (חלקי / מלא) ובעיות תפקוד בSA node.
 
  • הפרעות בקצב הלב תסמינים

    למרות שהפרעות קצב יכולות להיות ללא השפעה קלינית או סימפטומים, הסימפטומים הנפוצים הם:

    - דפיקות לב (פלפיטציות) – תחושת של החמצת פעימה או שהלב "רץ" מהר מידי.
    -תחושה של מכות בחזה.
    -סחרחורות.
    - עילפון.
    - קוצר נשימה.
    - חוסר נוחות בחזה.
    - חולשה ועייפות.
     

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
עיניים
ד"ר תמיר וינברג
5.0
( 49 חוות דעת )
"החוויה נהדרת הרגשתי לאורך כל הדרך שאני בידיים טובות"
קראו עליי עוד
רפואה משלימה
צחי קטן - מטפל ברפואה סינית - Dipl CM
4.9
( 14 חוות דעת )
"צחי מטפל מקצועי, רגיש ואכפתי. כל מפגש הוא חוויה אישית נעימה ומתחשבת, מסביר באופן מדויק ומעמיק על התהליך ומאפשר הרגשה נוחה בזמן הטיפול. אנחנו בתהליך משותף ומדהים שמאפשר חיים בריאים בגוף ובנפש."
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא הפרעות בקצב הלב

האם בקרוב הטלפון הנייד יציל את חיינו?
האם בקרוב הטלפון הנייד יציל את חיינו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 08/02/2021

חוקרים השתמשו בבינה מלאכותית (AI) כדי לייצר מכשיר נייד שיכול למדוד את קצב הלב ובכך לזהות אנשים בסיכון למוות פתאומי ... לכתבה המלאה

5 סיבוכים של מחלת גרייבס
5 סיבוכים של מחלת גרייבס
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/12/2021

מחלת גרייבס, הגורמת לפעילות יתר של בלוטת התריס, עלולה להוביל לסיבוכים אם אינה מטופלת לפי הנחיות הרופא/ה. לפניכם 5 מ... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו