דלג לתוכן

האם לויקופניה נרכשת יכולה לעבור מעצמה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

בספירת דם התקבלה ספירת לויקוציטים נמוכה (2.3). קראתי באתר על לויקופניה נרכשת. האם לויקופניה נרכשת יכולה להיות זמנית? כלומר, האם יכול להיות שבזמן הבדיקה אדם היה תחת השפעה של ונגיף שיעבור לבד או שמדובר בנגיף ש"מתלבש" על הגוף ויש צורך בטיפול? יש מושג של "זמניות" בלויקופניה?

תשובה:

כפי שקראת באתר, קיימות סיבות רבות ללויקופניה נרכשת. אחת מהסיבות היא מחלה ויראלית. במרבית המקרים של לויקופניה נרכשת מדובר בלויקופניה זמנית, כלומר שתחלוף לאחר תקופה מסויימת. אורך התקופה משתנה בין גורם לגורם, ולכן אין בידינו היכולת לנבא באופן מדוייק. חשוב להמשיך מעקב אחר ספירת הדם על מנת לראות התאוששות של מוח העצם. חשוב לזכור שישנם גם מקרים של לויקופניה נרכשת בלתי הפיכה, ואלה מקרים יחסית נדירים וקשים, הואיל ובמצב זה מדובר על חסר חיסוני. במקרים הזמניים בד"כ אין צורך בטיפול. במקרים הבלתי הפיכים יש צורך בטיפול ומעקב המטולוגי צמוד.
רופאים בתחום
ד"ר סידני שפירא
ד"ר סידני שפירא אורתופדיה
פרופ' צבי בנטואיץ
פרופ' צבי בנטואיץ אלרגיה ואימונולוגיה
ד"ר אמיר פז
ד"ר אמיר פז פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו