ממצא של התחדשות של עצבוב באזור שנפגע בבדיקת EMG
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31. בבדיקת EMG שנערכה לי ברגליים עקב פגיעת רכב נמצאו סימנים קלים של ראינרבציה ב GC משמאל. מה המשמעות של תוצאה זו?

תשובה:
רה-אינרבציה (Reinnervation) היא עצבוב מחדש. תהליך זה מתרחש לאחר שאירע נזק כלשהו לעצבים הפריפריים, בין אם טראומטי, כלומר כתוצאה מחתך או חבלה חודרת אחרת, ובין אם על רקע אחר, כגון ניווני או אוטואימוני. תבנית המכילה שינויים ספציפיים בבדיקת ה- EMG עשויה להצביע על תהליך כזה בשריר ה- GC לדוגמה (ככל הנראה שמדובר בשריר ה- Gastrocnemius - שריר התאומים). על מנת להבין את משמעותו של הממצא יש להשוות את הממצא לבדיקה קודמת, ולהיעזר בסיפור המחלה ובפרטים נוספים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד