דלג לתוכן

תופעות לוואי בתחילת טיפול עם ציפרלקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/10/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 24. לפני כחודש וחצי לקיתי בהתקף חרדה בתקופה שהייתה טובה מבחינת הלימודים, העבודה והזוגיות. ההתקפים החלו להיות בתדירות מאוד גבוהה (כמה פעמים ביום) וכללו רעידות, צמרמורות, חוסר תיאבון, שלשול ופחדים בכלל. התחלתי ליטול ציפרלקס בהמלצת רופאת משפחה ופסיכיאטר. לקחתי 1/4 כדור במשך 6 ימים, לאחר מכן 1/2 כדור במשך 6 ימים, 3/4 כדור במשך 4 ימים ועליתי לכדור שלם לפני 10 ימים. אני סובלת מבחילות די חזקות רוב הימים, וישנה רק 4-3 שעות בלילה. לפעמים אני לוקחת בלילה 1/2 ואבן בשביל לעזור לשינה, אבל זה לא עוזר. ההתקפים דווקא פחתו, והם מגיעים פעם בשבוע או 10 ימים. האם יכול להיות שבגלל שציפרלקס הוא סרוטונין בכמות לא קטנה שמשפיעה על איכות השינה, אמשיך לסבול מנדודי שינה ובחילות כל תקופת השימוש? האם ציפרלקס מתחיל לעבוד בערך חודש לאחר ההגעה למינון של כדור השלם או אחר מתחילת נטילת חצי הכדור? ואיזה טיפול מגע מומלץ להוסיף למצב זה מעבר לטיפול פסיכולוגי?

תשובה:

יעילותו של טיפול בתרופות SSRI נבדקת לאחר 8-6 שבועות של נטילת מינון טיפולי, כלומר כדור שלם. במהלך חודש השימוש הראשון בתרופה (או יותר מחודש) מתרחש תהליך הסתגלות של הגוף מבחינת שיווי המשקל הכימי. תופעות הלוואי כמו בחילות לא אמורות להימשך מעבר לחודש הראשון. לעיתים יש נטייה לבחילה בשעה-שעתיים לאחר נטילת הכדור, ואז מומלץ לקחת את הכדור לאחר ארוחה, וזה בדרך כלל פותר את הבעיה. הטיפול שאת מקבלת משפר את איכות השינה ואינו גורם לנדודי שינה. לטיפולי מגע המבוססים על רפואה סינית (שיאצו, דיקור) יש יעילות מסוימת להפחתת מתח. לגבי טיפולים אחרים כלשהם, לא בוצעו מחקרים ולא ניתן לתת לך תשובה בדוקה בנידון. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
פרופ' אילן ברוכים
פרופ' אילן ברוכים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אריאל מני
פרופ' אריאל מני יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר ניר-רם דובדבני
ד"ר ניר-רם דובדבני יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו