נטילת חומצה פולית לפני כניסה להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מעוניינת לדעת האם מומלץ לקחת חומצה פולית לפני ההריון, במשך כמה זמן ובאיזה מינון, והאם רצוי לקחת גלולות למניעת הריון בזמן לקיחת החומצה הפולית (כדי לא להיכנס להריון בינתיים)?

תשובה:
רצוי להתחיל מספר שבועות לפני כניסה להריון, ולכן את יכולה לקחת גלולות במהלך שבועות אלו. קני אחד מהתכשירים שמכילים ברזל וחומצה פולית. המינון הוא 400 מיקרוגרם ליום.