רמות המוגלובין ונויטרופילים נמוכות מהנורמה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ביצעתי מספר בדיקות דם לפני כמה ימים- חלק מהערכים יצאו מגבולות הנורמה. אשמח לדעת האם יש לכך משמעות. אני בן 20- בריא ולא נוטל תרופות. wbc (k/ul) 3.34 rbc (k/ul) 4.59 hgb (k/ul) 13.7 hct (%) 40.00 mpv (fl) 7.55 neu ($) 29.9 neu (k/ul) 0.998 neu % (%) 29.9 mono % (%) 18.7

תשובה:
לא תיארת בשאלתך את סיבת בדיקת הדם אותה ביצעת. האם היית חולה בזמן האחרון? האם היה חום? תמונה של מחלה ויראלית? בכל אופן, תוצאות הבדיקה שלך מעידות על שני חסרים: 1. המוגלובין מעט נמוך (אנמיה קלה) לבחור בגילך. יש צורך לחזור על הבדיקה, ואם עדיין רמת ההמוגלובין מעט נמוכה, יש להשלים גם בדיקות לסיבת האנמיה הקלה. 2. ספירת תאי דם לבנים מסוג הנויטרופילים מעט נמוכה מהנורמה. מקרים אלה יכולים להיות מולדים (זה מוכר יותר באנשים ממוצא תימני), או נרכשים, בעיקר כתוצאה מתרופות או מזיהומים ע"י וירוסים מסויימים. באופן עקרוני ספירת נויטרופילים נמוכה הינה מצב שבו התפקוד של מערכת החיסון לקוי וקיימת סכנה לזיהומים. אין מקום לדאגה. אם אתה חש בטוב וללא חום, עליך לבצע ספירת דם ביקורת בעוד כשבוע על מנת לראות האם חסר הנויטרופילים השתפר או חלילה החמיר. באם יש חום ואינך חש בטוב, יש מקום לפנות לרופא המשפחה עם תוצאות בדיקות אלו לצורך המשך בירור וטיפול. רפואה שלמה.