דלג לתוכן

כדורי אוטרוגסטן והריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 27. קיבלתי כדורי אוטרוגסטן 200 לזירוז המחזור, 10 ימים בכל חודש דרך הפה. האם יש סכנה בהפסקת הכדורים לאחר 10 ימים אם יש הריון? האם זה בסדר להפסיק אחרי 10 ימים, ואם יש הריון הווסת לא תגיע?

תשובה:

התרופה אוטרוגסטן מכילה פרוגסטרון ומשמשת כטיפול בכמה בעיות, ביניהן דימום רחמי כבד או מופרע, שימור הריון, בעיות בהפרשת פרוגסטרון, כחלק מטיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל הבלות, וכאמצעי מניעה - זהו ההורמון המופרש מהתקן תוך-רחמי המכונה מירנה. השימוש בתכשירי הפרוגסטרון כטיפול הפרייתי תומך נעשה לכל היותר עד לשבוע ה-12 של ההריון. לאחר מכן השימוש בו שייך לקטגוריה X, כלומר אסור. לפיכך את יכולה להמשיך עם הטיפול, ואם את בהריון - להפסיקו בהתייעצות עם הרופא המטפל. תוכלי לקרוא עוד לגבי הטיפול באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=476
רופאים בתחום
ד"ר רם איתן
ד"ר רם איתן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אילן ברוכים
פרופ' אילן ברוכים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר פאני בנימיני
ד"ר פאני בנימיני פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו