דלג לתוכן

בצד השמאלי בראשי ישנה זה זמן רב בליטה, ככל הנראה ציסטה ולא ייחסתי לה חשיבות. היא אינה רגישה למגע. בימים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש וחולשה כללית וגם נגיעה בציסטה לעיתים מגבירה את הכאב, אך זה לא מש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/04/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בצד השמאלי בראשי ישנה זה זמן רב בליטה, ככל הנראה ציסטה ולא ייחסתי לה חשיבות. היא אינה רגישה למגע. בימים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש וחולשה כללית וגם נגיעה בציסטה לעיתים מגבירה את הכאב, אך זה לא משפיע על הראייה. האם כדאי לגשת לבדיקה ולהוציאה, או ש

תשובה:

קרוב לודאי כי אין קשר בין הציסטה לבין כאבי הראש, היות שהציסטה, לדבריך, קיימת זה זמן רב, ועד כה לא היוותה בעיה. לא ציינת אם ראה אותה רופא ומה היתה התייחסותו או אם חל שינוי בגודלה, אך קרוב לוודאי שמדובר בעניין קוסמטי בלבד, ולכן השיקול בהוצאתה אינו רפואי. לא סיפרת אם עשית בדיקות הדמיה כלשהן, אבל מהסיפור נשמע כי זו ציסטה תת-עורית, ולכן אין קשר בינה לבין תפקודי המוח, שכידוע נמצא בתוך קופסה קשיחה וסגורה הנקראת גולגולת. בכל מקרה, אם כאבי הראש והחולשה נמשכים, עליך לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג על מנת לעבור בירור. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרטר
ד"ר דן קרטר גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ענת בכר צפורי
ד"ר ענת בכר צפורי עיניים
ד"ר גיל טאובר
ד"ר גיל טאובר עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו