דלג לתוכן

האם פרוגילוטון יכול לגרום מומים בעובר?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני מספר ימים התברר לי כי בזמן שלקחתי את התרופה Progyluton הייתי בהריון בחודש הראשון. כרגע אני בשבוע ה-12 להריון. האם יש סכנה למומים בעובר כתוצאה מלקיחת התרופה הנ"ל?

תשובה:

בעיקרון מחקרים בנושא לא מצאו שיעור מוגבר של מומים בנשים שנטלו פרוגילוטון מבלי לדעת שהן בהריון. כמובן שיש צורך להפסיק את התכשיר באופן מיידי כשההריון מתגלה, ומומלץ להיעזר באמצעי למניעת הריון בזמן שימוש בתכשיר. ייתכן ויש הצדקה למעקב הדוק יותר, לביצוע סקירת מערכות מוקדמת וייעוץ גנטי.
רופאים בתחום
ד"ר קלוד מסיקה
ד"ר קלוד מסיקה עיניים
ד"ר עודד בן חיים
ד"ר עודד בן חיים עיניים
ד"ר דוד ברש
ד"ר דוד ברש עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו