אני עוסקת בהידרותרפיה ולאחרונה קבלתי לטיפול ילדה עם תסמונת בשם "די ג'ור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני עוסקת בהידרותרפיה ולאחרונה קבלתי לטיפול ילדה עם תסמונת בשם "די ג'ורג'י" או משהו כזה. אשמח אם תתנו לי מידע על התסמונת או לפחות תכוונו אותי לאתר בו אוכל למצוא את המידע. תסמונת די- ג'ורג היא תסמונת גנטית נדירה בה יש פגם בכרומוזומים 11 ו- 22 הגורם לתווי פנים אופייניים, מומי לב, חסר של הורמון יותרת בלוטת התריס (פארא-תירואיד) הגורם לחסר סידן בדם וחוסר התפתחות של התימוס הגורם לחסר חיסוני. התסמונת עשויה להיות חלקית או מלאה. הצורה המלאה קטלנית, והילדים מתים תוך מספר שנים ממומי הלב, או מזיהומים. בצורה החלקית הילדים מטופלים בנוגדנים תוך- ורידיים ובטיפול אנטיביוטי מונע. כיום נחקרים גם כיווני טיפול נוספים כהשתלת תימוס והשתלת מוח עצם. לקריאה נוספת- http://www.jmfworld.org/html/digeorge_syndrome.html

תשובה:
אני עוסקת בהידרותרפיה ולאחרונה קבלתי לטיפול ילדה עם תסמונת בשם "די ג'ורג'י" או משהו כזה. אשמח אם תתנו לי מידע על התסמונת או לפחות תכוונו אותי לאתר בו אוכל למצוא את המידע. תסמונת די- ג'ורג היא תסמונת גנטית נדירה בה יש פגם בכרומוזומים 11 ו- 22 הגורם לתווי פנים אופייניים, מומי לב, חסר של הורמון יותרת בלוטת התריס (פארא-תירואיד) הגורם לחסר סידן בדם וחוסר התפתחות של התימוס הגורם לחסר חיסוני. התסמונת עשויה להיות חלקית או מלאה. הצורה המלאה קטלנית, והילדים מתים תוך מספר שנים ממומי הלב, או מזיהומים. בצורה החלקית הילדים מטופלים בנוגדנים תוך- ורידיים ובטיפול אנטיביוטי מונע. כיום נחקרים גם כיווני טיפול נוספים כהשתלת תימוס והשתלת מוח עצם. לקריאה נוספת- http://www.jmfworld.org/html/digeorge_syndrome.html [21/10/2002]