אני מתאמנת באיגרוף תאילנדי, ובאימון האחרון חטפתי בעיטה חזקה לראש (ברקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתאמנת באיגרוף תאילנדי, ובאימון האחרון חטפתי בעיטה חזקה לראש (ברקה השמאלית). מאז אני סובלת מכאבי ראש (דומה לכאב מיגרנה המורגש בארובות העיניים). לקחתי מספר אקמולים בכל יום מאז. האם יש סכנה לזעזוע מוח קל ? מהם התסמינים של זעזוע מוח ? ומה הטיפול ?

תשובה:
כדאי לפנות לרופא המשפחה בהקדם לבדיקה נוירולוגית ולהחלטה האם יש צורך בבדיקת הדמיה מוחית (CT) . תסמיני זעזוע מוח עשויים להיות אחד או יותר מהבאים: קושי בריכוז, סחרחורת, כאבי ראש, הפרעת זיכרון, חרדה, עצבנות ועייפות. התסמינים עשויים להיות ממושכים - שבועות ואף חודשים לאחר הפגיעה. הטיפול הוא בד"כ מעקב בלבד. אולם, כאמור, על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר, יש לפנות להמשך בירור.