דלג לתוכן

הטיפול בהפרעות קצב בלב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

עקב תופעה של פלפיטציות (הפרעות קצב חדריות) המליץ לי הקרדיולוג לקחת קרדילוק למשך כמה שבועות. זה לאחר שכל הבדיקות, אקו-לב וארגומטריה, נמצאו תקינות. האם לקיחת הכדור יכולה להפוך לטיפול כרוני, או שמא יש סיכוי שאחרי כמה שבועות לא אזדקק לתרופה?

תשובה:

התופעה שאתה כנראה מתאר הן פעימות לב חדריות נוספות (Ventricular premature beats - VPBs). אלו פעימות לב נוספות שמקורן בחדרי הלב בנוסף לפעימות הסדירות התקינות של הלב שנוצרות בקוצב הלב הטבעי, בקשר הסינוס-פרוזדור הנמצא בפרוזדור הלב הימני. פעימות לב חדריות נוספות שלא קשורות למחלת לב מבנית או שמתרחשות לאחר אוטם לבבי אינן מסוכנות, ויש צורך לטפל בהן רק כאשר הן מפריעות וגורמות לתחושה של דפיקות לב. הטיפול הוא בדרך כלל בתרופות חוסמות קולטנים בטא-אדרנרגים (כגון קרדילוק) במינון היעיל הנמוך ביותר. קשה לחזות את משך הטיפול שיידרש. מומלץ אכן לנסות טיפול במשך מספר שבועות ואז להעריך מחדש את הצורך בהמשך טיפול. פעילות גופנית והפחתת מתח נפשי תוארו גם הם כבעלי השפעה כלשהי על הפחתת פעימות לב נוספות וכדאי לנסותם.
רופאים בתחום
ד"ר יהודה דג'אווי
ד"ר יהודה דג'אווי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מיכל לאופר
ד"ר מיכל לאופר רפואת שיניים
ד"ר אבי רשף
ד"ר אבי רשף כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו