מיליאריה - פצעונים עקב חסימת בלוטות זיעה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה צמחו על החזה שלי פצעים קטנים ואדומים אשר מגרדים מאד. גם החלו שלשולים וכאבי בטן חזקים לעיתים תכופות. מהי האבחנה וכיצד לטפל בפריחה?

תשובה:
יכול מאוד להיות שעל החזה שלך התפתח דבר שנקרא Miliaria, או באופן ספציפי Miliaria Rubra. זהו תהליך חסימתי של בלוטות הזיעה המתרחש במזג אוויר חם ובאזורי לחות גבוהה. מצב זה מתבטא בהופעת נגעים אדומים, מגרדים, שורפים או מעקצצים. הטיפול היעיל ביותר למילאריה הוא סביבה קרה, אוורור והימנעות מהזעה. מקרים קלים יכולים להגיב לאבקות כמו עמילן או טלק. ישנם תכשירים מקומיים שגם מסייעים, אם תפנה לרופא עור הוא יוכל לתת לך תכשיר כזה. אני סבורה שכאבי הבטן והשלשולים אינם קשורים לפריחה זו. אם הם מתמידים, ולא מדובר רק ב"קלקול קיבה" חולף, אני מציעה לך לפנות לגסטרואנטרולוג. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד