הטיפול בדלקות גרון חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

זה שנה בערך יש לי כאבי גרון כמעט כל כמה חודשים. לפני שנה היה לי סטרפטוקוקוס מלווה בחום גבוה. טופלתי בפניצילין 4 פעמים ביום במשך 10 ימים (לא יודעת אם זה רלוונטי אבל הייתי בארה"ב). סיימתי את הטיפול עד סופו. מאז כמעט כל כמה חודשים יש לי כאבי גרון בלי חום או צינון. כל פעם אני מטופלת באנטיביוטיקה, כיוון שיש לי תפליטים לבנים. כשאני מבקשת מהרופא לעשות משטח גרון, הוא טוען שאין צורך, כי רואים בבירור שצריך אנטיביוטיקה. עכשיו שוב כואב לי הגרון ואני כבר מיואשת. רציתי לדעת מה לעשות.

תשובה:
יש מספר דברים שניתן לעשות במצב זה. האם יש לך ילד קטן בגיל גן או חבר חדש? יתכן שאדם או ילד בקרבתך הוא נשא של סטרפטוקוק ומדביק אותך שוב ושוב. במקרה כזה, יש לבצע משטח גרון לכל הנוגעים בדבר, ואם נמצאה נשאות של החיידק בגרון, יש לטפל באנטיביוטיקה. הטיפול ניתן לנשא בתקווה להשמיד את החיידק. יתכן וכלל לא מדובר בדלקת גרון, אלא בדלקת שקדים (אם לא עברת כריתת שקדים כשהיית ילדה). אם אכן מדובר בדלקות שקדים חוזרות, זו אינדיקציה חד-משמעית לכריתתם כעת, ובכך תיפתר הבעיה. ניתן לקחת טיפול מונע ברפאפן למשך 3 חודשים (גם אם זו דלקת גרון וגם אם זו דלקת שקדים). כריתת שקדים יכולה להישקל לאחר ניסיון טיפול מונע. יש גם מקום לבצע בדיקות מערכת החיסון כולל בדיקת HIV. לשם ביצוע הבדיקות הנדרשות וקביעת האופציה הטיפולית המועדפת, פני לרופא אף-אוזן-גרון. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד