דלג לתוכן

החלפת גלולות למניעת הריון עקב תופעות לוואי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/10/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני מספר שנים לקחתי גלולות מסוג דיאנה 35 שקיבלתי לריפוי האקנה שלי ושיעור היתר בגוף, אך לגלולה היו המון תופעות לוואי ומאוד התנפחתי, ולכן הפסקתי לקחת אותה. היום התחלתי להשתמש ביסמין בידיעה שזאת גלולה חדשה עם פחות הורמונים שגם תוכל לעזור לי עם האקנה ושיעור היתר. אני לוקחת אותה כבר שלושה חודשים ואני סובלת מכאבי ראש ומדימומים. אם קיימת גלולות נוספת חוץ מדיאנה ויסמין, שגם עוזרת לבעית האקנה בפנים ולשיעור יתר?

תשובה:

השינוי שעשית בסוג הגלולה הוא קיצוני למדי, שכן גלולות דיאנה שייכות לגלולות מהדור הישן, המכילות הורמונים במינון גבוה יחסית, ואילו גלולות מסוג יסמין שייכות לגלולות מהדור החדש, ומכילות הורמונים במינון נמוך יחסית. אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של הגלולות מהדור החדש היא הופעת דימומים בין-מחזוריים. אני בהחלט ממליצה לך להחליף את הגלולות שוב, עד שתמצאי את הגלולה הנוחה והמתאימה לך ביותר. לגבי סוג הגלולה עלייך להיוועץ ברופא, שיתאים לך אותה לאחר בדיקה. אורתו-ציקלן והרמונט הן בין הגלולות המומלצות למצבך. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' דן ערבות
פרופ' דן ערבות כירורגיה
ד"ר פאול סגיב
ד"ר פאול סגיב כירורגיה אורתופדית
ד"ר ג'ורג' גרינברג
ד"ר ג'ורג' גרינברג כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו