בדיקת איידס לאישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר שבועות ילדתי את בני הראשון. לפני נישואי, במשך זמן רב לא עברתי בדיקת איידס. לאחרונה עלה בי החשש בנושא וברצוני לברר, האם במהלך בדיקות הדם הרבות בהריון נכללה אוטומטית בדיקת איידס? האם ישנן בדיקות אחרות שיכולות היו להעיד על קיום הנגיף, אילו היי

תשובה:
קודם כל מזל טוב! בדיקת איידס היא בדיקה שחייבת להתבצע בידיעת הנבדק (למעט מספר מאוד מצומצם של יוצאי דופן), כך שאין סיכוי שנבדקת ואינך יודעת על כך. אמנם נערכות בהריון מספר בדיקות דם לגילוי מחלות המועברות במגע מיני (כמו עגבת למשל), אך אין בהן כדי לשלול או לאשר את קיומו של נגיף האיידס. אם את דואגת, תוכלי לפנות לאחד ממרכזי האיידס הקרובים למקום מגורייך, ולבקש להיבדק. מדובר בבדיקת דם פשוטה, ולרוב הבדיקה אינה כרוכה בתשלום. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד