על בדיקת PET CT .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מה משמעות תוצאת בדיקת PET CT ללא עדות למחלה שאתית, קולטת FDG?

תשובה:
בבדיקת PET מוזרק חומר בשם FDG שהוא חומר דמוי גלוקוז, שמתפזר בגוף ונקלט בעודף באתרים בעלי פעילות מטבולית גבוהה, כמו למשל גידולים סרטניים או גרורות. כנראה שבמיפוי ה PET שלך לא נראתה עדות למוקדים של קליטת יתר, ולכן הסיכום היה שאין עדות למחלה שאתית (גידולית). יש לזכור שיש גידולים שהמטבוליזם שלהם איטי ואין בהם חלוקה מהירה של תאים ולכן אינם קולטים FDG. כמו בכל מיפוי, יש להתייחס לתוצאה רק בהתייחס למכלול הבדיקות שלך, כולל CT.