דלג לתוכן
נגע היפודנסי בבדיקת CT מוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לאשתי מצאו בסריקת מוח CT אוטם נגע היפודנסי בקוטר של 9 ממ. וזאת עקב תלונות על כאבי ראש. יש לציין שנשלחנו דחוף לבדיקת MRI. האם מה שנמצא מסוכן? ומהן דרכי הטיפול? ניתוח, תרופות?

תשובה:
נגע היפודנסי ב CT יכול להיות מספר דברים, אבל בדרך כלל במקרה של אוטם המראה ב CT והאיזור במוח שנפגע אופייניים. בהנחה שאכן מדובר באוטם: אוטם הוא ממצא די שכיח, הנגרם מחסימה של כלי דם קטן למוח, דבר הגורם לנזק רקמתי מוקדי במוח. הטיפול אינו ניתוחי, אלא בדרך כלל מניעתי, וכולל הפחתת לחץ דם גבוה, אם יש, שימוש באספירין המונע קרישיות יתר בדם ושומר על העורקים, איזון מחלת סוכרת, אם יש ועוד. כמו כן ניתן לבצע אולטרסאונד דופלר על מנת לברר אם מקור האוטם הוא ברובד טרשתי בעורקים הקרוטידים בצוואר. מומלץ לגשת עם הבדיקה לנוירולוג ולהתייעץ עמו בכל מקרה.
רופאים בתחום
פרופ' עימאד אבו אל נעאג'
פרופ' עימאד אבו אל נעאג' כירורגיית פה ולסת
מנהל מחלקת כירורגיית פה פנים ולסתות במרכז הרפואי צפון- פוריה
ד"ר שירית כזום בייזר
ד"ר שירית כזום בייזר קרדיולוגיה
5
( 6 חוות דעת )
"זה מתחיל עם מבע הפנים הנעים, המבט בעיניים, דאגה אמיתית, סבלנות ורוגע עם טיפה הומור- כל זה כבר מרפא! גישת רפואה שלא הכרנו! תודה מעומק הלב (תרתי משמע)."
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5
( 6 חוות דעת )
"ד"ר משה רויבורט הוא רופא מקצועי, אדיב, נעים ורגיש. ממליצה מכל הלב, בחום רב 🙏"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו