משך הסכנה הקרינתית לסביבה אחרי בדיקת PET CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עלי לעבור בפעם השלישית בדיקת PET CT עקב חשד להישנותה של לימפומה נון-הודג'קינס. יש לי ילדה קטנה בבית. כמה זמן אחרי הבדיקה אני עדיין מקרינה קרינה שמסכנת אותה? האם יש מנטרלים כלשהם?

תשובה:
ההמלצה היום היא להימנע ממגע קרוב עם ילדים ונשים הרות ביום-יומיים שלאחר הבדיקה, אבל הסכנה העיקרית היא בשעות שמייד לאחר תום הבדיקה. ככל שהזמן עובר גם הסכנה הקרינתית יורדת. אני מצרפת קישור לתשובה רלוונטית מתוך פורטל אינפומד העוסק בדיוק בשאלה זו: http://www.infomed.co.il/questions/q_110106_10.htm