דלג לתוכן

שיקולים לגבי ניתוח פיסטולה של פי הטבעת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/01/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 66. הופניתי ע"י הרופאה המטפלת לרופא פרוטולוג בעקבות חשש שלי שיש לי גוש בשר על יד פי-הטבעת, וכן היו לי דימום והפרשות ליד פי הטבעת. 1. בבדיקה של הפרוטולוג האבחנה שלו הייתה כדלקמן : קוד: 565 FISULA ANORECTAL קוד: 455 HEMORRHOIDS 2. לאחר ההבחנה הפרוטולוג אמר לי "שהדבר מצריך ניתוח בהרדמה כללית" 3. אני שואל האם אין אפשרות אחרת או לפחות הרדמה מקומית ולא הרדמה כללית. 4. האם יש אפשרות לטפל בבעיה ע"י תרופות או משחה . 5. האם אין סכנה שהפצע יהפוך לגידול סרטני?

תשובה:

קיימות אצלך שתי בעיות בפי הטבעת - פיסטולה של פי הטבעת, ובגלל ההפרעות הקלאסיות של הפרשה ודמם ואולי גם כאב, הופנית לפרוקטולוג לצורך ניתוח. הממצא השני של טחורים יכול להיות אקראי ולא ברור מה חלקו בתלונותיך. בגילך, 66 , מומלצת בדיקת קולונוסקופיה טרם כל פעולה כירורגית. והיה ואכן תנותח עקב הפיסטולה, ניתן לנתח בו - זמנית גם את הטחורים אם יש ממצא מרשים בבדיקה או הפרעות אופייניות לאורך שנים. שני סוגי ההרדמה, כללית ואזורית, מתאימים ונתונים לשיקולו של הרופא המרדים, ובמידה מסויימת גם לשיקול הרופא המנתח לפי נסיונו. הרדמה מקומית אמנם אפשרית במקרים מסויימים, אולם לא מומלצת, מה עוד שסיבוכי ההרדמות האחרות נדירים. הטיפול בפיסטולה הוא ניתוחי, ובטחורים כפי שכבר ציינתי, לא בהכרח ניתוח. פיסטולה כרונית מוזנחת עלולה לעיתים נדירות ולאחר שנים להיות מוקד להופעת גידול סרטני. ד"ר נחום ורבין מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר דני בלום
ד"ר דני בלום ילדים
פרופ' טליה וולק
פרופ' טליה וולק נפרולוגיה
פרופ' יהודה אדלר
פרופ' יהודה אדלר קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו