דלג לתוכן

מטפורמין - תרופה לסוכרת שגם מסייעת לביוץ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/02/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

האם גלוקומין משפיע על המחזור החודשי? הרופא שלי נתן לי את התרופה בכדי לטפל ב- PCO מכיוון שאני רוצה להיכנס להריון. מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים אני לא מקבלת מחזור, בדר"כ יש לי הבדלים בין 42 ל 48 ימים, היום אני ביום ה 56 ועדיין אין סימנים למחזור.

תשובה:

גלוקומין - מטפורמין, הינה תרופה לטיפול בסוכרת מסוג 2. היא גם ניתנת לנשים הסובלות מ-PCO במטרה לגרום לביוץ. לא מצאתי מידע בספרות לגבי העניין כי גלוקומין משבש את המחזור החודשי, להיפך, עם טיפול זה המחזור אמור להסתדר כי רמות ההורמונים מתאזנות ועל ידי כך מעודדות ביוץ. אנא פני לרופא המטפל שלך על מנת להיבדק ולהתייעץ איתו לגבי המשך נטילת התרופה. ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אלינה סגל
ד"ר אלינה סגל רפואה אסתטית
ד"ר אמיר פז
ד"ר אמיר פז פסיכיאטריה
ד"ר נדים יוסף
ד"ר נדים יוסף רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו