אלרגיה לתרופות מקבוצת NSAID
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות CTS ודלקת בגיד ליד האגודל ביקרתי אצל אורתופד. הוא המליץ על ניתוח כפול לפתרון שתי הבעיות כשהכאבים יהיו בלתי נסבלים. בינתיים נתן לי Arcoxia. אני מקבלת כדורים נגד לחץ דם (Vascase) וגלוקומין לסוכרת קלה ומאוזנת. התגובה שלי לתרופה הייתה עליה בלחץ דם

תשובה:
התגובה של הנפיחות שאת מתארת נשמעת לי כמו תגובה אלרגית לתרופה. Arcoxia (או בשמה הגנרי Etoricoxib) משתייכת למשפחת תרופות הנקראות NSAIDS (נוגדות דלקת, חום וכאבים שאינן סטרואידיות), ובאופן ספציפי, לקבוצת ה-COX2 Inhibitors, על שם האנזים אותו הן מעכבות. אחת מתופעות הלוואי של התרופה הזו ספציפית היא עליה קלה בלחץ הדם כאשר היא ניטלת במינונים של 60 או 90 מ"ג ליום. Etpoan (או בשמו הגנרי Etodolac), אף היא שייכת למשפחת ה- NSIADS, לתת-קבוצה אחרת. גם היא עלולה לגרום לעליה בלחץ הדם, אך בפחות מ-1% מהמקרים. כנראה שתופעת לוואי זו לא הופיעה אצלך, אך לפי תאורך, היא גרמה, כצפוי, לאותה תגובה אלרגית. התרופה Betaren (או Diclofenac) אף היא אינה רעיון טוב, מפני שגם היא שייכת למשפחת ה- NSAIDS. יש הרבה משככי כאבים חלופיים: אופטלגין, טראמאדקס, נורטילין (במיוחד לכאב עצבי), ועוד מגוון תרופות לשיכוך כאבים מפרקיים. עם זאת, לתרופות אלו כמעט אין השפעה נוגדת דלקת. אם את אכן סובלת מתגובה אלרגית ל-NSAIDS, עליך לברר אצל האורתופד המטפל שלך אם יש תחליף טיפולי שאינו NSAIDS, כמו למשל זריקות מקומיות של סטרואידים אשר יכולות, לדעתי, להביא תועלת בנקודה זו. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד