פולימנוריאה - מחזור שמגיע יותר מפעם בחודש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקבלת מחזור כל 21 יום. אינני משתמשת באמצעים למניעת הריון. יחסי המין אינם קבועים. קיבלתי מחזור פעמיים בחודש. האם זה נורמלי?

תשובה:
קבלת מחזור פעמיים בחודש אינה תופעה נורמלית. מחזור נורמלי אמור להיות בן 28 יום. מצב בו המחזור קצר מ-21 יום נקרא "פולימנוריאה" (Polymenorrhea), ריבוי דימומים. איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, ולכן אמליץ לך לפנות לגינקולוג ולהיבדק, מכיוון שדימום פעמיים בחודש אינו תקין ויש לברר את הסיבה לכך. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד