שערה הפוכה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17 ומורידה שיער באיזור המפשעה בעזרת שעווה. לאחרונה הבחנתי במין בלוטת לימפה לא גדולה במיוחד, ולידה שערה שצמחה מתחת לעור. האזור מלווה באודם קל. דאגתי ולכן פניתי לרופאת עור שאמרה לי שאין לי מה לדאוג ושזה שום דבר. היא נתנה לי משחה שנקראת אפלומיצין עם רכיבים אנטיביוטיים. המשחה לא עזרה. קניתי משחה שנקראת אכיטמול בצבע שחור כי חשבתי שזה יעזור לשערה לצאת החוצה, ושכך אולי גם הבלוטה תיעלם. רציתי לדעת אם יש קשר בין הימצאות הבלוטה לבין השערה מתחת לעור. הבלוטה לא עוברת והיא כבר כמה שבועות באותו גודל. אני לא יודעת מה לעשות. האם היא תעבור עוד זמן מה? כמה זמן בערך ייקח לה לעבור? מהן הסיבות האפשריות לפי נסיבות הופעתה?

תשובה:
המצב שאת מתארת הוא שערה הפוכה שגדלה לתוך העור במקום החוצה ממנו. מכיוון שישנה בלוטה מסביב נראה כי השערה גורמת לזיהום מקומי. הפתרון הטוב ביותר הוא לשלוף את השערה החוצה. אם ניתן לשלוף את השערה לבד עם פינצטה, את יכולה לנסות ולעשות זאת, אך אם היא עמוק מתחת לעור, את יכולה לפנות לכירורג שיוציא אותה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד