מתי מומלץ לתת פרוגסטרון בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-14 של הריוני השני. הופיעו לי הפרשות חומות, והמלצת רופא הנשים היתה לקבל 3-2 זריקות פרוגסטרון לחיזוק שריר הרחם. האם יש לזריקה תופעות העלולות להשפיע על העובר?

תשובה:
נטילת פרוגסטרון בהריון אמנם אינה מומלצת, כיוון שפרוגסטרון שייך לקטגוריה D, שפירושה שהוכח במחקרים שהתרופה גורמת נזק לעובר. אבל ישנם מקרים לא מעטים בהם מומלץ לאישה ליטול תוספת פרוגסטרון עקב חוסרים ורמות נמוכות מדי של ההורמון, שיכולים לפגוע בהתפתחות התקינה של ההריון. במקרים כאלה, אין מניעה ליטול תוספות אם הרופא המטפל ממליץ על כך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד