ריר סמיך בחלל הפה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/11/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מריר סמיך בחלל הפה והגרון, מעין כיח ליחתי. הרוק שלי סמיך רירי ודביק. הלשון מחופה חיפוי לבן שמדיף ריח לא טוב והטעם כשל ליחה. הריר ישנו במשך כל היום ומתגבר לאחר אכילה ובשטיפת הפה לאחר צחצוח שיניים. צחצוח הלשון מוציא ריר שכאילו נדבק על גבי הלשון, ומקור הריח הוא בשכבה על הלשון. פטרת לשון נשללה כמה פעמים. עשיתי מיפוי רוק ותוצאות הבדיקה היו תקינות, בריאות שיניי תקינה ובריאותי הכללית תקינה, ואני לא לוקחת תרופות באופן קבוע. נטלתי בעבר קצת מינוצין למשך שנה. האם התרופה פוגעת בריריות? מהי הבעיה שלי? מה הטיפול, למי לפנות לקבלת הטיפול?

תשובה:
את מתארת תהליך בלתי תקין המתרחש על הלשון שלך, והוא מקור הסימפטומים (הריר, הריח הרע, הכיח). לא ציינת אם את משתמשת במשאפים המכילים סטרואידים, שלעיתים תופעת הלוואי שלהם היא פטרת על הלשון. טיפול ממושך באנטיביוטיקה (מינוצין) יכול גם הוא להוביל להופעת פטריה על הלשון ובריריות. לפעמים צריך יש לבדוק יותר מפעם אחת את מציאותה של פטריה. אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור. רופאי העור מתמחים גם בבדיקת ריריות, ורופא כזה יפנה אותך להמשך הבירור ויוכל להגיע להחלטה לגבי הטיפול. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד