הסיכונים בשימוש מופרז בפוסטינור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

חברתי נטלה פוסטינור new שעה לאחר קיום יחסים לא מוגנים. לאחר שבועיים שוב קרתה תקלה, והיא שוב נטלה מייד, תוך שעה, את הפוסטינור. המחזור מאחר אצלה כבר ב-6 ימים ואין סימן למחזור באופק. האם סביר שהיא בהריון, או שמא עודף ההורמונים משגע את המחזור?

תשובה:
ייתכן מאוד שהמחזור מאחר עקב השימוש בפוסטינור. פוסטינור היא גלולה המכילה הורמון סינתטי מסוג פרוגסטרון, ומונעת יצירת הריון (לכן אינה יעילה לצורך הפסקת הריון). חשוב לזכור שהשימוש בפוסטינור אינו מהווה בשום אופן תחליף לאמצעי מניעה, והשימוש בה מומלץ אך ורק במקרי חירום. כשמשתמשים בפוסטינור יותר מפעמיים באותו מחזור עולה הסיכון לשיבוש במחזור, אך האפקטיביות נשמרת. אם לא מופיע המחזור בקרוב, פנו לבדיקה אצל רופא/ת הנשים. פרטים נוספים תוכלי למצוא בשאלות קודמות שהופנו לאתר לגבי השימוש באמצעי מניעה זה: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_9_1_3.asp