הקשר בין רמות ברזל, המוגלובין ופריטין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני צמחוני בן 15 שלוקח תוספי ברזל, וערכי ספירת הדם שלי הם: iron 108 ferritin 29 hemoglobin 13.1 מה ההבדל בין השלושה, והאם חוסר בהם נובע מחוסר ברזל או מחוסר חלבון?

תשובה:
הטווחים התקינים לבדיקות שביצעת עבור גברים הם: פריטין 12 עד 300 ננוגרם למיליליטר, ברזל 12 עד 150 ננוגרם למיליליטר, והמוגלובין 13 עד 18 גרם לדציליטר. מכאן שתוצאות שלוש הבדיקות שביצעת תקינות, אינך סובל מחוסר ברזל, פריטין או המוגלובין. המוגלובין הוא החלבון המצוי בתוך תאי הדם האדומים ונושא את החמצן בזרם הדם. כל חלבון כזה מכיל 4 יחידות של ברזל. פריטין הוא הצורה בה נאגר ברזל בגוף בכבד וברקמות נוספות, כלומר זהו מדד למאגרי הברזל. כאשר יש חוסר בברזל, קודם מידלדלים המאגרים, כלומר יש ירידה ברמת הפריטין, לאחר מכן יורדת רמת הברזל בדם, ורק לבסוף חלה ירידה ברמת ההמוגלובין המכיל ברזל. חוסר בחלבון אינו גורם לחוסר בחומרים אלו. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד