תוכנית החיסונים נגד אבעבועות רוח לילדים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בני חוסן נגד אבעבועות רוח בגיל שנתיים וחצי, וגם בגיל שש וחצי נותנים חיסון, בכיתה א. האם זה בסדר? האם אצטרך לחסן אותו שוב בעתיד? בתי, בת שנה, הולכת לקבל גם היא חיסון נגד אבעבועות. מתי שוב אצטרך לחסן אותה? האם לחכות לכיתה א? כל אחד אומר משהו אחר, ואני כבר מבולבלת.

תשובה:
זה בהחלט בסדר. החיסון ניתן פעם אחת בסביבות גיל שנה וחצי עד שנתיים, ולאחר כחמש שנים נותנים מנה נוספת, על מנת לשפר את זיכרון מערכת החיסון. גם בתך צריכה לקבל את החיסונים כך. ההמלצה של ארגון רופאי הילדים היא לחסן פעם אחת בסביבות גיל שנה-שנתיים ופעם שנייה כחמש שנים לאחר מכן. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני