מהי מחלת DISH .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי מחלת ה- D.I.S.H , מה גורם להתפרצות המחלה (האטיולוגיה), כיצד נקבע בוודאות שזו המחלה ולא מחלה אחרת? האם יש לטפל במחלה אצל ראומטולוג או אורתופד? היכן ניתן לקרוא על המחלה בשפה העברית?

תשובה:
שמה המלא של המחלה הוא Skeletal Hyperostosis Diffuse Idiopathic . זוהי מחלה לא דלקתית שביטויה העיקרי הוא הסתיידות ותהליך של יצירת עצם (אוסיפיקציה) של הרצועות (ליגמנטים) בעמוד השדרה. חשוב לדעת שממצאים רנטגניים אופייניים ל- DISH יכולים להתקיים גם ללא כל סימפטומים. משמעות המילה " אידיופאתי ", שהיא חלק משם המחלה, היא שבעצם הגורם לא ידוע. נעשו מחקרים רבים בהם נבדק הקשר לגורמים שונים, כגון גורמים מכאניים (נשיאת משאות כבדים), גורמים סביבתיים (חשיפה לפלואוריד ול- ויטמין A שידוע שקשורים לתהליכי יצירת עצם), תרופות שונות ומצבים מטבוליים (מטבוליזם של סוכרים). בקיצור - לא הצליחו למצוא קשר ברור לאף אחד מהגורמים שנבדקו. האבחנה נעשית ע"י צילום רנטגן של עמוד השדרה. יש מצבים אחרים שיכולים לתת תמונה דומה לכן מומלץ לפנות לרופא ראומטולוג לאבחון וטיפול. לא מצאנו חומר בעברית. ניתן לקרוא באנגלית באתר: http://www.emedicine.com/radio/topic218.htm