מהן הסיבות להגדלה של בלוטות לימפה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ביתי בת 21 עשתה בדיקת אולטרסאונד. בבדיקה התגלו מתחת ללסת תחתונה 3 בלוטות לימפה מוגדלות. כמו כן היא סובלת לאחרונה מנשירת שיער וירידה במשקל. מלבד זאת הרגשתה הכללית מצויינת. כעת עשתה בדיקות דם וצילום חזה. אני מאוד חוששת. איזו בדיקה מלמדת על הימצאות מחלה ממארת (חס וחלילה)? כעת היא בטיפול רופא משפחה. לאיזה רופא נוסף עלי לפנות?

תשובה:
נשמע שרופא המשפחה שלכם עורך בירור מקיף, והוא כבר יידע להפנות אתכם אל המומחה המתאים לאחר שיתקבלו תוצאות הבדיקות. חשוב לדעת למה בוצעה בדיקת האולטרסאונד הצווארית, ומה טיבן של בלוטות הלימפה המוגדלות שנמצאו שם. להגדלת בלוטות לימפה צוואריות סיבות אפשריות רבות, ביניהן תהליך זיהומי בפה, בגרון או בפנים, מחלה ויראלית סיסטמית (כמו למשל מחלת הנשיקה), מחלת שריטת החתול, לימפומה ועוד. תוכלי לקרוא עוד על כך בשאלה שנשאלה בעבר באינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_120405_4.htm