מחזור ממושך - היפרמנוראה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לשאול מדוע זמן המחזור שלי ארוך ביותר, עד כדי 6 שבועות, וזה לא יוצא דופן אלא כמעט קבוע. האם זה מעיד על בעיה כלשהי?

תשובה:
המצב שאת מתארת נקרא היפרמנוראה או מנורגיה, כלומר דימום וסתי חזק וארוך מהרגיל. משך הדימום הנורמלי נע בין 3 ל-10 ימים. דימום של שישה שבועות הוא בהחלט חריג. הסיבות יכולות להיות רבות: שימוש בהתקן תוך-רחמי, אי יציבות הורמונלית, שרירן ועוד. את צריכה לגשת לרופא/ת נשים לבדיקה ובירור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד