דלג לתוכן

נטילת אספירין בנוכחות בקע סרעפתי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי בקע סרעפתי. האם אני יכולה לקחת אספירין במינון של 75 מיליגרם (מיקרופירין)?

תשובה:

אחת מתופעות הלוואי של אספירין, פחות במינון נמוך של 100-75 מ"ג ויותר כשהמינון גבוה, היא דלקת של הקיבה (גסטריטיס) או כיב פפטי (בקיבה או בתריסריון). גם באנשים הסובלים מהבעיות הללו, אם קיימת הצדקה לטיפול באספירין, ממשיכים את הטיפול, ולעיתים מוסיפים טיפול נוגד חומצה. בקע סרעפתי הוא מצב שמבחינת סימפטומים יכול לדמות לדלקת של הקיבה או לכיב פפטי, אולם לא ידוע על קשר בין אספירין לבין בקע סרעפתי. כלומר, אספירין אינו גורם ואינו מחמיר סימפטומים של בקע סרעפתי, אלא אם כן קיימת גם פתולוגיה (בעיה) נוספת בקיבה או בתריסריון. לכן, אין מניעה כלל ליטול אספירין כשסובלים מבקע סרעפתי. בכל מקרה כדאי ליטול את האספירין עם כוס מים מלאה, ועדיף עם או לאחר ארוחה. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אורי לינדנר
ד"ר אורי לינדנר אורולוגיה
ד"ר נטליה וולקוב
ד"ר נטליה וולקוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר רומן גרינברג
ד"ר רומן גרינברג אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו