נטילת קלונקס במינון נמוך למצבי לחץ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לשאול אם נטילה של רבע כדור קלונקס ביום, לא ברציפות, דהיינו אחת ליומיים-שלושה, עלולה לגרום להתמכרות. אני נוטלת את התרופה בימים בהם אני יודעת שיהיו בהם מצבי לחץ, ונטילתה מאד מאד מקלה עלי, מבחינת מצב הרוח והשקט הנפשי, אך אני חוששת מאד שאפתח בהם תלות. אגב, ניסיתי תרופות הרגעה טבעיות כגון קלמנרבין, שלא השפיעו עלי לטובה כמו הקלונקס.

תשובה:
נטילת קלונקס באופן בו ציינת אינה מסוכנת ובדרך כלל אינה גורמת להתמכרות. עדיין, יש להיזהר ממשימות הדורשות עירנות, כגון נהיגה, לאחר נטילת הכדור. בנוסף, כדאי לבדוק בעזרת איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכיאטר, מהיכן נובע הצורך להיעזר בתרופה בהתמודדות עם מצבי לחץ. ייתכן שתוכלי ללמוד דרכים יעילות יותר להתמודדות עם מצבי לחץ, ללא צורך בתרופות הרגעה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית